zondag 18 maart 2012

Win Win Wonen

Het wordt tijd om meer te vertellen over winwinwonen.nl (aangekondigd in 22 januari blog) want dat is één van de manieren om deze nieuwe webshop op de kaart te zetten. In welke vorm winwinwonen uiteindelijk live gaat weet ik nog niet, maar ik zal de weg ernaar toe met jullie delen.


Een flash, een gedachte, een wens, een emotie. Ineens was er het idee voor een website met tweedehands woonaccessoires. Ik heb gezocht op internet en er zijn wel webwinkels met brocante, vintage en retro-spullen, maar nergens kan je "gewone" gebruikte woonaccessoires vinden. Ja, wel Marktplaats en soortgelijke websites, maar daar staat zoveel op, dat je door de bomen het bos niet meer kunt zien. Ook vindt niet elke verkoper het prettig om contact te hebben met vreemden en daarmee te moeten onderhandelen, telefonisch of via e-mail.

Winwinwonen.nl wordt een aparte webwinkel waar particulieren én (web)winkels woonaccessoires kunnen aanleveren die ik dan via de webshop te koop aanbied. Het kunnen gebruikte producten zijn, maar ook miskopen of mis-cadeaus zijn uiteraard welkom. Je kent het wel; je bent net aan het overschakelen van de kleur paars naar olijfgroen in je interieur, komt je schoonmoeder aan met een paarse kandelaar. Lief, maar 't cadeau belandt in de kast. Jammer!Een beschrijving van de werkwijze en afspraken is gemaakt en op te vragen via info@binnenpretwonen.nl.
Dit is een overeenkomst die winwinwonen sluit met de aanbieder en hierin staat o.a. dat de inbrenger zelf kan aangeven welk bedrag hij/zij voor het artikel wil ontvangen, winwinwonen de vraagprijs op de website bepaalt, de online periode minimaal een jaar is en wat er daarna met het artikel gebeurt.

win = jij blij want je komt van je overbodige spullen af (en kunt weer wat nieuws kopen!)
win = ander blij want die vindt iets moois voor minder geld
win = milieu blij want er komt minder op de afvalberg
win = ik blij want ik draag mijn steentje bij aan dit alles

wordt vervolgd .....

Geen opmerkingen:

Een reactie posten