maandag 26 september 2011

Inspiratie

Je kunt overal geïnspireerd door raken: kleding van mensen, afval, natuur, foto's, magazines, een simpele boodschappentas, een uitspraak, noem maar op.


Ik volg vrij veel blogs en ik verbaas me erover hoe de (vaak professionele) bloggers aan hun informatie komen. Wat een mooie trends signaleren ze, en die prachtige foto's die worden gebruikt ter illustratie. Soms schrijven de bloggers hele mooie en treffende teksten die ze ook nog in het Engels vertalen voor hun buitenlandse lezers, maar sommigen gebruiken juist weinig woorden en vooral veel beelden.


"Dat wil ik ook!" denk ik dan heel jaloers. En dat iedereen dan ziet hoe hip en trendwachterig ik ben, en creatief, want veel van de foto's tonen eigen werk. Dream on girl. Want ik weet heel goed dat ik al mijn hele leven een druppel later kom (citaat van Alfred Jodocus Kwak). Echt een druppel hoor, geen hele emmer.
Ik loop met de muziek mee, niet vooruit. En dat is mijns inziens prima want de gemiddelde opdrachtgever of klant van BinnenPret komt er nóg veel later achter dat okergeel in het interieur prachtig te combineren is met olijfgroen en auberginepaars, of ruilt de barokke woonaccessoires pas in voor geometrische vormen en dessins als die alweer bijna "uit" zijn.


Je noemde het inspiratie
Adem van de geest
Inspiratie
Maar wij zijn het steeds geweest

Zo krijgt het kind een idee
Zo vindt de man wat hij zoekt
Zo wordt de sterveling een held
Zo wordt vooruitgang geboekt
Dat komt door iemand van hier
de mens bereikt op die manier
Het hogere niveau

Noem het inspiratie
Zo noemt men het meest
En dat is het ook
De ingeblazen adem
Van de geest
(songtekst Mathilde Santing)

Mijn meest inspirerende beeld van vandaag: dé oplossing voor een probleem dat ik had bij het presenteren van de sieraden van Pret! tijdens de open dag:


Hoe gewéldig is dit?! Ook weer zoiets waarvan ik denk: waarom ben ik daar niet opgekomen? Nou ja, beter goed gejat, dan slecht verzonnen.

Be inspired! (voor mijn buitenlandse lezers ....haha)


1 opmerking: