maandag 21 december 2009

Kerstmis


Het is bijna kerstmis. Het huis ziet er weer piekfijn uit. Hoewel zonder piek, want ik heb het altijd een raar ding gevonden. Buiten dat je de boom half plat moet leggen om de piek erop te krijgen en ik ook wel weet dat de piek naar de hemel wijst (waar de kerstster te zien moet zijn), snap ik het ding niet. Rare vorm met een te groot gat, of juist te klein en dan moet je met een scherp mes de top eraf snijden. Arme boom, wordt je uit de grond gerukt, in een auto gemieterd, in een snikhete woonkamer gezet, krijg je allemaal rare versierselen aan je takken en word je ook nog een kopje kleiner gemaakt voor zo'n rare glazen muts!

Persoonlijk vind ik onze boom erg mooi. Heel natuurlijk met vooral witte ballen erin. Matte en glanzende. Een aantal witte veertjes en een paar blauwe ballen. En zonder piek dus.
Tijdens een workshop (bij Bloemcrea.nl, kijk op deze site!) heb ik een staande guirlande gemaakt met echte dennetakken, zilveren balletjes, eucalyptus en een theeplant (geloof ik) met zachte grijze blaadjes en die staat te pronken op de stamtafel.
Aan de andere kant van de kamer staat op een klein oud trappetje een grote pot met grote (nep)takken in bruin en wit met wit en glinsterend gespoten blaadjes, met daartussen piepkleine lampjes op dunne stelen. Echt heel mooi!
In de hal hangen witte slierten met parelmoeren balletjes en blaadjes aan de wandlamp wat een sprookjesachtige uitstraling geeft.
Echt een stylish verantwoorde (term geleend van Dian Beekman) kerst, al zeg ik het zelf!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten